2016. november 25., péntek

HĂĄzi, termelĹ‘i olajfĹąz mĂŠz 250g! - ELFOGYOTT! - Jelenlegi ára: 800 Ft

250g termelĹ'i olajfĹąz mĂŠz Ăźvegben.
OlajfĹąz mĂŠz
FĹązfĂĄhoz hasonlĂł levelei miatt olajfĹąznek, olajfĂĄnak, ezĂźstfĹąznek is nevezik. TermĂŠse olajbogyĂłhoz hasonlĂł, de fanyar Ă­zĹą. Nagyon illatos, mĂŠzelĹ' sĂĄrga virĂĄgai mĂĄjus – jĂşniusban nyĂ­lnak. MĂŠze vilĂĄgossĂĄrga, a virĂĄgĂĄhoz hasonlĂłan bĂłdĂ­tĂł illatĂş ĂŠs aromĂĄjĂş mĂŠzkĂźlĂśnlegessĂŠg. Lassan kristĂĄlyosodik. KoktĂŠlok ĂŠs a feketekĂĄvĂŠ remek Ă­zesĂ­tĹ'je. Magas ĂŠlvezeti ĂŠrtĂŠke miatt nyers ĂŠtelek kĂźlĂśnleges Ă­zesĂ­tĹ'je.
TermelĹ'i MĂŠzesĂźveg
AZ OrszĂĄgos Magyar MĂŠhĂŠszeti EgyesĂźlet ĂĄltal elismert ĂŠs igazoltan valĂłdi mĂŠzet forgalmazĂłk ebben az Ăźvegben forgalmazzĂĄk a mĂŠzĂźket, ilyet csak valĂłdi mĂŠhĂŠsz kaphat, aki rendelkezik regisztrĂĄciĂłs szĂĄmmal, kereskedĹ' nem!
Amelyik mĂŠz nem ebben az Ăźvegben kerĂźl forgalomba az nem az egyesĂźlet ĂĄltal elismert minĹ'sĂŠgi ĂŠs garantĂĄlt valĂłdi mĂŠzet tartalmazza.
KivĂĄlĂł ĂŠs bio minĹ'sĂŠgĹą mĂŠz kĂśzvetlen a termelĹ'tĹ'l!
VIDĂ"K MÉHÉSZET
VidĂłk LĂĄszlĂł vagyok, BĂĄcs-Kiskun megyĂŠben egy kis faluban SzakmĂĄron ĂŠlek, 2007 Ăłta mĂŠhĂŠszkedek. Az eredeti szakmĂĄm alsĂł tagozatos tanĂ­tĂł, az utolsĂł kĂŠt ĂŠvet a fĹ'iskolĂĄn levelezĹ'n vĂŠgeztem, ekkor kerĂźltem kapcsolatba a mĂŠhĂŠszkedĂŠssel. MindkĂŠt nagypapĂĄm mĂŠhĂŠszkedett, hozzĂĄm sem ĂĄllt tĂĄvol ez a szĂŠp Ĺ'si szakma, ĂŠrdekelt ĂŠs szerettem volna tovĂĄbb vinni a csalĂĄdban. A tanulĂĄs ĂŠs az iskolĂĄba valĂł bejĂĄrĂĄs miatt nem talĂĄltam teljes munkaidĹ's ĂĄllĂĄst, Ă­gy ĂścsĂŠmmel , vĂĄsĂĄroltunk 2db 1/2 NB rakodĂł kaptĂĄrt mĂŠhekkel. MindkettĹ'nknek nagyon tetszett a do log, lekĂśtĂśtt minket a mĂŠhek ĂŠr! dekes ĂŠs kĂźlĂśnĂśs ĂŠlete, tĂĄrsadalmi szervezĹ'dĂŠse, munkamegosztĂĄsa. Egyre tĂśbbet olvastunk utĂĄna a tĂŠmĂĄnak, ismerĹ's mĂŠhĂŠszekkel beszĂŠltĂźnk, ĂŠs ĂŠszre sem vettĂźk, hogy egyre jobban belemĂŠlyedtĂźnk, olyannyira, hogy a hobby munka lett, majd az kĂŠsĹ'bb hivatĂĄssĂĄ vĂĄlt. Az Ĺ'sz vĂŠgĂŠre mĂĄr Ăśt mĂŠhcsalĂĄddal teleltĂźnk be, majd ezt az elkĂśvetkezendĹ' Ăśt ĂŠvben nagyon sok munkĂĄval ĂŠs kitartĂĄssal 220 csalĂĄdra szaporĂ­tottuk fel. 2010-ben mĂĄr Ăşgy ĂŠreztem, hogy ezt szeretnĂŠm csinĂĄlni minden idĹ'mben, fĹ'ĂĄllĂĄsĂş Ĺ'stermelĹ' lettem, letettem a MĂŠhĂŠsz szakvizsgĂĄt, ĂŠs jelenleg 250 mĂŠhcsalĂĄddal mĂŠhĂŠszkedem ugyancsak ½ NB rakodĂł rendszerben. Magam gyĂĄrtom a kaptĂĄrakat ĂŠs kiegĂŠszĂ­tĹ'ket is. Ez az a kaptĂĄrtĂ­pus az, amely felĂŠpĂ­tĂŠse ĂŠs mĂŠrete miatt a legalkalmasa bb kĂźlĂśnleges, kevĂŠs ĂŠs jĂł minĹ'sĂŠgĂź mĂŠz termelĂŠsĂŠre. TermelĂŠsi idĹ'szakban semmilyen vegyszert ĂŠs antibiotikumot nem hasznĂĄlok, Ă­gy a mĂŠz teljesen tiszta eredeti formĂĄjĂĄban kerĂźl Ă–nhĂśz. CĂŠlom nem tĂśmegtermelĂŠs, hanem a kivĂĄlĂł ĂŠs bio minĹ'sĂŠgĹą mĂŠz elĹ'ĂĄllĂ­tĂĄsa.
SzemÊlyes åtvÊtel Szakmår, Kalocsa, KecskemÊt!  10kg feletti våsårlås esetÊn ingyenes kiszållítås az orszåg egÊsz terßletÊn!

Jelenlegi ára: 800 Ft
Az aukció vége: 2016-12-15 16:26 . HĂĄzi, termelĹ'i olajfĹąz mĂŠz 250g! - ELFOGYOTT! - Jelenlegi ára: 800 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése