Dr. Orbán Róbert : A nagyüzemi sertéstenyésztés és -hizlalás technológiája
Tartalom
Előszó
5
Bevezetés
7
A sertéstermékek iránti igények
9
A technológia tervezésének szükségessége
10
A jelenleg ismert jelentősebb technológiai rendszerek
15
Jelentősebb hazai teleprendszerek
26
Az Agrokomplex rendszerű telep
26
Az Agroterv rendszerű telep
35
A bábolnai rendszer
38
A Mezőpanel rendszerű telep
44
Az ISV rendszerű telep
50
Az ISV rendszerű telep új típusa
54
A szekszárdi (kísérleti) teleprendszer
56
Amíg a telep üzemelni kezd
63
Hogyan tervezzük sertéstelepünket
63
A telepnagyság meghatározása
68
Az intenzív sertéstartás meghatározása
76
Az intenzív sertéstartás feltételei
81
Az épületekkel szemben támasztott követelmények
82
A hígtrágya kezelésének módszerei
85
Önöblítéses csatornák
87
Vízöblítéses trágyaeltávolítás
91
A fajta megválasztása
94
A takarmányozás módszerének megválasztása
102
Hogyan használjuk fel a koncentrátumokat:
103
Takarmányozás teljes értékű tápokkal
103
Takarmányismeret
106
Energiahordozó takarmányok
107
Növényi eredetű fehérjetakarmányok
110
Állati eredetű takarmányok
112
Ásványi anyagok és vitaminpremixek
114
A vemhesítő teleprész technológiája
115
A vemhesítő teleprész épületei
121
Tenyésztési módszerek. Párosítási terv készítése
133
Tenyésztési és termelési nyilvántartások
148
A búgatás
153
Mesterséges megtermékenyítés
157
A vemhesítő teleprészen elhelyezett állomány takarmányozása
161
A fiaztató teleprész technológiája
169
A fiaztatóépületek kialakítása
171
Az ellés előkészítése. Elletés
184
A szopós malacok gondozása
186
A fiaztatóban leggyakrabban fellépő betegségek és megelőzésük
188
Fertőtlenítés
192
A fiaztató teleprészben elhelyezett állomány takarmányozása
194
Szoptató kocák takarmányozása
194
Szopós és választott malacok takarmányozása
197
A hizlaló teleprész technológiája
212
A hizlalóépületek
219
Gépesítési lehetőségek
228
Takarmányozás a hizlalás idején
240
Irodalom
258
oldalszám: 261
96 fekete-fehér fotóval, ábrával illusztrálva.
Jelenlegi ára: 1 500 Ft
Az aukció vége: 2020-07-23 04:03 .
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése